Joda, noen av oss har det. For statistrikkebloggeren er årets høstferie ensbetydende med å

1. Reise til København første helg for å delta i paneldebatt om strikking og feminisme på strikkefestivalen Knitwork18,

God start: Syk på hotellrommet og Ibux til frokost i Køben, men det stopper ikke en ekte statistrikkefeminist!

I hvert fall ikke hvis man har nylakkede(!) negler og varmt statement-skjerf rundt den såre halsen.

Knitwork-general Kristina var som vanlig blidt til stede og fikset alt. (Mens hun strikket ferdig minst tre gensere. Jeg sier det bare: Den dama er helt rå!)

Ordstyrer Pernille gjorde en strålende jobb for et engasjert publikum og Jenny Keller og meg som satt i panelet, med hvert vårt statement-skjerf: Jenny med et kliss nytt samisk skjerf, og jeg med mitt egendesignede regnbueskjerf. Foto: Benedicte Reffs @fiberfryd 

@statistrikk og @vrangimaska er i grunn godt fornøyd. Har du ikke sikret seg Jennys siste strikkebok «Superstrikk», kan du forresten allerede nå gjøre deg klar til Mammut-salget, for den kommer der!

2. Kjøre bil til Oppdal for å få to fjellturdager med 12-åringen (det ble en, og en innedag med kafé, peis og kortspill)(og nye sko!),

Bålsjefen griller med sotete hender og glamournegler.

Innedag

med kafé,

peis

og kortspill.

Nye sko: Endelig tok jeg mot til meg. Norske selskinnsko er ikke for hvemsomhelst. Men jeg synes de tok seg knakende godt ut på Stortingetsitteunderlaget!

3. Jobbe med et skriveprosjekt alene på hytta på torsdag,

Fyr i peisen er risikabelt hvis jeg ikke blir fornøyd med manuset.

4. Ta en svipptur til NTNU for å holde perleforedrag på fredag,

5. Besøke Midtnorsk strikkefestival i Orkanger lørdag, blant annet for å hilse på Vigdis som selger egenprodusert angoragarn,

og for å forberede

6. Statistrikkeworkshop på samme festival på søndag. Bor du i nærheten (og med «nærheten» mener jeg Oppdal og nærmere), er det bare å hive seg rundt og komme til Orkanger, enten lørdag eller søndag eller begge dager. Hah, jeg kan til og med tilby skyss til og fra Oppdal!

Og se på den fantastiske omtalen jeg har fått av arrangørene! Tusen hjertelig takk!! ♥️

Som sagt: Det er bare å bli med!

Når workshopen er over, gjenstår det bare for meg å snu Toyota Avensis med stygg skiboks i retning Nesodden og gjøre meg klar til åtte timer med EKKO, før en ny arbeidsuke venter.

Toyota Avensis med stygg skiboks.

Faktisk gleder jeg meg til alt dette, selv om ikke alt klassifiserer som tradisjonell høstferie. Men med podcaster av både EKKO og Abels tårn, vil til og med dagpendlingen fra/til Oppdal bli bra.

Dere som venter på svar på mail eller på det bebudede blogginnlegget fra ungforsk må imidlertid vente til neste uke, for selv ikke høstferien rekker til alt 🙂

Ha en fin uke dere også!