…for noen.

For meg var de perfekte for å få igjen varmen i fingrene i dag etter at vi sto på dekk på Nesoddbåten store deler av overfarten for å ta bilder av den nydelige solnedgangen.  

Plagg i refleksgarn perfekt for årstiden, og jeg er perfekt fornøyd med at jeg endelig har klart å strikke et helt par vulvavotter til meg selv også. Vottene dere har sett på bildene tidligere har nemlig enten vært singel-votter eller par jeg har gitt bort.

Tolvåringen er (ikke overraskende) ikke klar for denne typen feministisk strikketøy-ytring* ennå. Men nå som jeg ser hvor godt det fungerer med refleksgarn på votter, har jeg tenkt å strikke et par reflekterende uglevotter til henne i stedet. (Hun leser heldigvis ikke bloggen min.) 

Oppskriften på både vulvavotter og uglevotter finner du her. Til refleksvott-versjonen har jeg brukt 3 nøster REFLEX fra Gjestal garn (kjøpt på Coop) i farge grå 605. Jeg synes denne fargen er spesielt bra for refleksgarn, for da ser du ikke de grå reflekstrådene før du lyser på det. 

Refleksgarnet er ganske mye tykkere enn garnet jeg brukte da jeg laget oppskriften, så jeg har strikket hele votten på p 4,5, litt stramt, så strikkefasthet 18 m og 25 omg gir 10 cm i høyde og bredde.

Det var også et problem å tre på en glassperle: Etter et kvarters streving med Zalo og saks og sytråder som røk, endte det med at glassperla sprakk. Dermed valgte jeg å bruke knapper med metall-løkke på undersiden i stedet for perler, men en strategisk plassert blomst synes jeg også var i tråd med vottebudskapet. 

Firkløver betyr lykke, gjør det ikke? 
Strategisk plasserte blomster. Orkidé som blomstrer på nytt betyr også lykke! 

Det tar faktisk ikke veldig lang tid å strikke en vott med så tykke pinner og garn. Hvis du vil gi bort refleksgarn-vulvavotter eller vulvavotter som passer perfekt til den perfekte lua, rekker du å strikke et par eller to før julaften (litt avhengig av hvor mange perfekte luer du skal strikke). 

Nyt forberedelsene til langt inn i solnedgangen!

* Et forsøk på å oversette det engelsk-norske ordet statement-plagg.