Mens benkeradene fylles og vi sitter og venter på at den 76-årige legenden skal komme på scenen, kjenner statistikeren begeistringen komme strømmende:

For en gyllen anledning til å ta bilde av en stor menneskemengde, så jeg kan bruke det når jeg underviser om forskjellen på populasjon og utvalg!

Populasjon: Alle individer med gitte kjennetegn? (At de liker Paul Simon?) Alle velgbare individer? Er det – hm – hele befolkningen? Nei, ikke alle ville dratt på denne konserten. Alle som liker Paul Simon? Alle hvem da? I Norge? Norden? Østlandet? Oslo? Og hvor mye må man like musikken og musikeren for å vurdere å gå på en slik konsert? Hva er egentlig forskjellen på en populasjon og en studiepopulasjon? Dette kan det bli bra diskusjoner av i klasserommet!

Utvalget er i hvert fall de som møtte opp. Og de fikk med seg en nydelig avskjedskonsert!

Feelin’ groovy!