Noen ganger har Facebook så mye rart på minnelageret at det er nok til et helt blogginnlegg.

I dag, for eksempel, er det nøyaktig 2 år siden første gang jeg reiste over fjorden med 120 sitrusfrukter for at statistikkstudentene på Blindern skulle få skrelle om kapp. Jubel og stas! Og en passe dose tøys.

Undervisningsopplegg her, ferdig ppt-presentasjon og pdf her.

Trenger du noe å sitte på mens du venter på buss, bane, båt eller tog? Oppskrift på appelsinsitteunderlag her.

For 3 år siden var det Hans Rosling som fanget min interesse. Rosling døde av kreft ikke lenge etter, og jeg skrev et lengre blogginnlegg om ham og hans utrettelige arbeid for å bedre folks faktakunnskap.

Denne sommeren har jeg lest 2/3 av boka Factfulness som han skrev sammen med sin sønn og svigerdatter, og som kom ut i år. Jeg kommer til å ta for meg den i et senere blogginnlegg. I mellomtiden kan dere ta en titt på videoen om de syriske flyktningene, som jeg delte for 3 år siden.

For 4 år siden var jeg på min yndlingsstatistikkonferanse, ISCB med statistikergjengen min, altså den internasjonale organisasjonen for biostatistikere som jobber i sykehusmiljøer. Det startet riktig så bra.

Etter diverse kommentarer på facebook og telefonsamtaler fra Nesoddbåten:

Til Østerrike kom jeg, med poster, men uten mitt reisefølge, statistikeren med hjerteklapp som droppet langspurten tvers over Frankfurt flyplass. Den som har sett meg løpe til bussen om morgenen eller til båten om ettermiddagen (hver dag) er antakelig ikke overrasket over at jeg løp inn forsinkelsen fra Oslo (det hadde kanskje gått fortere å løpe hele veien til Wien? Neste gang du leser i avisa om en person som løper Europa rundt med ryggsekk og trillekoffert, er det antakelig er statistiker uten pass, sokker eller poster.)

…eller koffert.

Et par dager senere (eller 1 år, som Facebook kaller det) var lykken komplett:

Posteren jeg reiste sammen med handlet om den alternative statistikkboka Tall forteller.

Hypp på en lekker Tall forteller-veske? Oppskrift her.

For 5 år siden var jeg snopsjuk,

12-åringen leser over skuldra mi: -Men det er du da alltid! Ehrm.

og i all verden! ISCB for 6 år siden også? But of course!

For 7 år siden var livet fylt av Scrabble,

og Scrabble-sjalet jeg designet 6 år senere finner du oppskrift på her.

Scrabble-manien har blitt byttet ut med Statistrikk, uten at det fanges opp av Facebook-minner fra 23. august, utrolig nok!

Men noen ting forandrer seg overhodet ikke:

Ni år med øving har selvsagt gjort ham enda bedre, og resultatet kan du høre her. En egen sang er siste låt ut, en kjærlighetssang som Ole har skrevet sammen med Silje Husemoen, og heldig er jeg som har dette som en del av huslyden hjemme. Sett den på, så blander den seg med huslydene dine også, kanskje blir den et bittelite minne fra akkurat i dag.