Det er kanskje ikke statistrikken vi dør av, men litt tabloid vinkling tåles godt når Statistrikk brettes ut over hele fem sider i Dagbladets lørdagsmagasin Magasinet i dag. Jubel og stas og tusen hjertelig takk for flott artikkel, journalist Hanna Norberg og fotograf Astrid Waller

Tusen takk også til alle dere som kommer med begeistrede tilrop fra sidelinjen når jeg velter ut mine statistikk- og forskningsinspirerte strikkedesign! Dere er best!

Å velte ut statistrikk.

Ponchoen jeg har på meg i Magasinet-oppslaget og som dere ser på bildet over og under er en meslingevaksinedekningsponcho. Den viser i form av et kakediagram hvor stor vaksinedekning vi trenger i befolkningen for å unngå epidemier av meslinger (94-95%, altså den hvite delen av ponchoen), og det skrev jeg om i gårsdagens blogginnlegg

Pynteponcho.

Meslingeponcho-oppskriften har ikke blitt renskrevet ennå. Men hvis du derimot kunne tenke deg å strikke en kikhostevaksinedekningsponcho, er det bare å finne frem pinnene, for oppskriften er her

Sirkelstatistrikkerier.

Ponchoen til høyre på bildet over poserte også i Magasinet i dag. Den er strikket av Tone Fredsvik Gregers etter samme oppskrift som kikhostevaksinedekningsponchoen, men er egentlig en polio-poncho. Polio og kikhoste er nemlig omtrent like smittsomt. 

Poncho-posering

Alternativt, hvis du ikke gidder å strikke en hel poncho, kan du i stedet hekle deg et kikhostebakteriekjede

Eller et par vulvavotter

Eller et normalfordelingsskjerf

Oppskriftene jeg lager tar med andre ord for seg et annet behov enn det som dekkes av Mariusgensere, Nancykofter og klompelompeduppeditter. Men det må dekkes, det også! Statistrikk tar jobben, og alle oppskrifter deles helt og fullstendig gratis og vederlagsfritt! 

Dagens lesertall er allerede firesifret (såklart jeg teller dere!), og du er kanskje en av dem som besøker bloggen for første gang? Hvis det ga mersmak, anbefaler jeg å følge Statistrikk på Facebook. Der legger jeg ut link til nye blogginnlegg. Statistrikk er også på Instagram

(Kanskje du (som meg) synes det er skikkelig kjedelig å strikke, og du (i motseting til meg, som strikker allikevel, men for den kreative rusen og resultatet, ikke kosen) bare har lyst til å la deg underholde av passe doser poulærvitenskap? I så fall er det bare å scrolle forbi strikkeoppskriftene.)

Du som ikke strikker er akkurat like velkommen hit til Statistrikk som du som strikker for å kose deg, og du som gløder i hjernen av nerdestrikk! Jeg skal gjøre mitt beste for å overraske deg og begeistre deg! 

Beste hilsener fra Kathrine.