Nå har jeg jobbet en uke på NMBU. I dag føler jeg for å skrive litt om fargeløse bøker, fargerike plott, og enda fargerikere kolleger.

I stedet for strikketøy på nesoddbåten starter nå hver morgen med en halvtime med P2 i bilen. Det blir klart mindre strikking på denne måten, færre bilder også, men det er faktisk ganske kos å pendle denne veien også.

Haha, i dag kom det for eksempel tytende ut av radioen at siste skrik innen interiør er å sette bøkene feil vei i bokhylla! Altså med ryggen inn mot veggen. Jeg lo høyt forbi Dal skole, og enda mer da interiørdamen sa at «…de som innreder på denne måten er også glad i bøkene sine, de er bare glad i dem på en annen måte.»

«La oss også klistre opp tapeten med mønsteret inn mot veggen», foreslo en kommentator.

Selv har jeg kjøpt bøker på loppemarked, skjært ut innholdet og laget vesker av dem, så jeg vet ikke om jeg egentlig har så mye jeg skulle sagt. Her er detaljert oppskrift, i fall du er mest glad i bøker som veske. Sett den i hylla den veien du vil.

Hest er best som pølse, bok er best som veske.

Hver morgen parkerer jeg foran Meieribygget og tenker at jammen er det fint her ute ved Kjerringeika på Ås: Kl 8-12 er det aktivitetsforelesning i kurset jeg følger, og vi lærer nye og kule programmeringstriks hver dag. I dag lærte vi en alternativ måte å lage figurer på: ❤️ ggplot ❤️

Programmet vi bruker (altså❤️ ggplot ❤️) er så imot kakediagrammer (hørt det før, kanskje?) at det faktisk ikke gir oss muligheten til å lage dem enkelt. Dermed har foreleser Lars hacket det til på egen hånd, viste han oss i dag: «Et kakediagram er jo bare et søylediagram i polarkoordinater.»

Joda, det er disse vi snakker om. Det til venstre: Like fargeløst som bøker feil vei i bokhylla. Det til høyre: Oh-la-la! En fargeeksplosjon i polarkoordinater!

Heh – det var som om du skulle sagt det selv du også, ja? Personlig kjenner jeg at en nesten glemt reaksjon våkner til liv: Den som fryder seg og gnir seg mentalt i hendene over sånt.

Det er den samme som knegger (ja, vi er på gamle Landbrukshøgskolen, så knegging må til innimellom) godt av denne videoen. Dette er altså mine nye statistikerkolleger, fra den den gang de bestemte seg for å lage en statistikk-Bollywood-film om seg selv. Og gjorde det! Nyt synet:

I morgen er det jeg som skal presentere meg for de andre. Jeg kan vanskelig toppe Bollywood statistics, men om jeg ikke har sari eller fjøsdress, kan jeg i hvert fall slenge om meg med store mengder strikketøy. Kofferten er pakket og stappfull.

(Og du: Hvis du skjønte hva Bollywood-produksjonen handlet om, så gi meg et hint, for til tross for iherdig ggplotting på kurs, er jeg ikke i stand til å de-bugge dette plottet!)